Basisscholen gemeente Oldebroek in beweging tijdens Koningsspelen

Op vrijdag 21 april zijn de jaarlijkse Koningsspelen. Een sport- en speldag die vijf jaar geleden in het leven werd geroepen door Koning Willem-Alexander. In Oldebroek doen alle basisscholen hier aan mee. In totaal zijn 2400 basisschoolleerlingen in beweging.

Veel scholen beginnen met een ontbijt op school. Voor de groepen 1 t/m 3 vindt vervolgens een spellencircuit plaats in en om de school. Hiervoor is een draaiboek opgezet door Goed Bezig Oldebroek wat scholen kunnen inzetten.

De groepen 4 t/m 6 vertrekken na het ontbijt richting de Talter in Oldebroek en de Kamphal in Wezep. Hier wordt om 9:45 uur gestart met de Koningsdans Okido waarna er een sportcarrousel is. In drie rondes van 40 minuten maken de kinderen kennis met verschillende sporten. Hier presenteren een aantal lokale sportaanbieders zich: voetbalverenigingen WHC & OWIOS, volleybalvereniging VZK, de Wezepse Tennis Club, damclub DEZ/NKGZ, skeelervereniging Oldebroek, dansschool Bruinewoud, Iris Fit & Fun en straathoekwerk Nummer-13.

Groep 7 en 8 reizen af richting de sportvelden van WHC en OWIOS. Hier start vanaf 9:45 uur een slagbaltoernooi. De prijsuitreiking is om 13:00 uur.
De organisatie van de dag is op de locaties van het slagbal en de sportcarrousel in handen van Goed Bezig Oldebroek. Zij hebben de afstemming met de twintig sportaanbieders, dertien scholen en ruim tweehonderd vrijwilligers. De organisatie van buurtsportcoaches bestaat net als de Koningsspelen vijf jaar en vieren dit met een leuke attentie voor alle kinderen tijdens de Koningsspelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *